Max Verstappen: “Raceweekend in Saoedi-Arabië wordt niet gemakkelijk”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na zijn overwinning tijdens de openingsrace van het nieuwe F1-seizoen in Bahrein kijkt Max Verstappen met vertrouwen uit naar de race van komend weekend in Saoedi-Arabië. Verstappen verwacht komend weekend echter meer tegenstand dan in Bahrein.

Het stratencircuit van Jeddah heeft volledig andere karakteristieken dan dat van Bahrein. Het Bahrain International Circuit heeft bijvoorbeeld erg abrasief asfalt terwijl dat van het Jeddah Corniche Circuit voor veel minder bandenslijtage zorgt. Daardoor zal de concurrentie volgens Verstappen veel meer tegenstand bieden dan in Bahrein.

“Na een geweldige start in Bahrein verwacht ik niet dat het in Djedda een gemakkelijke opgave wordt. Het is een heel ander circuit en de auto moet er snel zijn. Toch denk ik dat we met de vele snelle bochten een sterke auto voor dit circuit kunnen hebben,” blikt Verstappen volgens zijn officiële website vooruit naar komend raceweekend.

In vergelijking met vorig jaar werden verschillende muren naar achteren geplaatst om de visibiliteit van de rijders te verbeteren. Verstappen is tevreden met de aanpassingen.

“De veranderingen aan het circuit zijn vooral gedaan voor de zichtbaarheid, dus hopelijk is het voor ons rijders wat beter geworden, want op sommige plaatsen was het zeker gevaarlijk. Het is echt een gaaf stratencircuit, met veel grip, dus ik race er altijd graag,” besluit Verstappen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print