Ferrari gaat door met ontwikkeling van bijzondere achtervleugel

Ferrari
Ferrari

Tijdens de wintertests en ook tijdens het raceweekend in Bahrein zagen we Ferrari met een nieuwe achtervleugel met slechts één pilaar testen. Die tests waren niet geheel succesvol maar volgens engineer Jock Clear zet Ferrari door met de ontwikkeling van het concept.

Bij de meerderheid van de teams zien we een achtervleugel met een dubbele pilaar als steun in het midden van de achtervleugel maar bij Ferrari hebben ze dus zowel tijdens de driedaagse F1-test als tijdens een oefensessie in Bahrein een nieuwe achtervleugel uitgetest met slechts één pilaar als steun in het midden van de achtervleugel.

De test was geen groot succes, zeker niet toen Charles Leclerc in Bahrein testte met de nieuwe achtervleugel. Naast DRS-problemen zagen we de achtervleugel ook stevig heen en weer bewegen (Bekijk video: Structureel probleem met nieuwe achtervleugel Ferrari: “Dat was duidelijk niet goed”). Ferrari liet toen weten dat er tijdens de oefensessie een test werd uitgevoerd die niet tijdens de driedaagse F1-test kon plaatsvinden.

Ferrari-engineer Jock Clear laat verstaan dat het probleem met de achtervleugel inderdaad toe te schrijven is aan een gebrek aan testen maar dat Ferrari het concept met slechts één pilaar als steun verder gaat ontwikkelen.

“De steun met een dubbele pilaar is duidelijk iets dat we van vorig jaar hebben overgenomen, het is getest en we vertrouwen erop,” aldus Clear. “De steun met één pilaar is pas later in het jaar ontwikkeld, eigenlijk erg laat, waarschijnlijk pas tijdens de laatste maand van de ontwikkeling. Het is dan ook redelijk nieuw.”

“Het is een ontwikkeling die een stap vooruit is voor de achtervleugel. Met slechts één pilaar zorg je voor een betere en meer zuivere luchtstroom.”

“Net zoals veel andere onderdelen moeten we het op de wagen plaatsen en kijken of het werkt. Dat hebben we tijdens de test gedaan en vervolgens ook tijdens het raceweekend in Bahrein. Het is een ontwikkeling die gewoon verder doorgaat.”

“Er is niets verbazingwekkend aan. Het is waarschijnlijk iets waarmee we willen doorgaan, wat we tot dusver hebben gezien is positief. Het zal waarschijnlijk opnieuw opduiken.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print