Frederic Vasseur: “Ik was verrast door actie van Leclerc maar waarschijnlijk minder dan Sergio Perez”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur laat weten verbaasd te zijn over de actie van Leclerc waarmee hij de tweede plaats afsnoepte van Sergio Perez: “Ik dacht dat hij te ver zat.”

Charles Leclerc had de race in handen tot een safety car roet in het eten kwam strooien en hij Max Verstappen en Sergio Perez moest laten voorgaan. Toen de race de slotfase in ging leek het resultaat ook vast te liggen maar de Ferrari-rijder wist Sergio Perez toch nog te verschalken in een gevecht om de tweede plaats. Frederic Vasseur liet weten verrast te zijn door de actie van Leclerc. 

“Het was op de limiet”, zei Vasseur. “Maar de ronde ervoor zei ik op een gegeven moment: ‘Oké, we gaan het proberen.’ Maar ik zag het verschil op mijn dashboard en ik zei: ‘Wow, nee, het is te ver weg, het is te ver weg.”

“Maar de ronde daarna was ik een beetje verrast maar waarschijnlijk minder dan Checo. Maar nee, het was een mega-goede zet. En ik denk dat hij zo gemotiveerd was. Laten we zeggen dat hij het moest doen.”

Leclerc liet na de race weten dat hij ervan overtuigd was dat hij zonder die safety car-periode tijdens ronde zesentwintig een goede kans had gemaakt op de overwinning. De problemen die Ferrari aan het begin van het seizoen had met de bandenslijtage lijken achter hen te liggen maar Vasseur blijft voorzichtig: “Het hangt een beetje van circuit tot circuit af.”

“Ik denk dat we moeten opletten voor een te snelle conclusie,” zei hij. “Maar als je kijkt naar de Mercedes van vorige week Brazilië, die absoluut nergens waren qua bandenmanagement, dan hebben ze dit weekend een fatsoenlijke race gereden.”

“Van circuit tot circuit, van compound tot compound, het is een ander verhaal. De omstandigheden waren behoorlijk koud vergeleken met de rest van het seizoen.”

“We hadden een goed management, maar ik denk dat dit al het geval was, niet de laatste race, een paar races geleden ook al. Maar het is altijd op het randje wat het bandenmanagement betreft.”