Frederic Vasseur tempert verwachtingen na snelste tijd voor Ferrari: “We moeten rustig blijven en hard werken”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur betekent de besttijd van Ferrari op zich niet al te veel. Volgens Vasseur is het vooral belangrijk dat Charles Leclerc en Carlos Sainz een veel beter gevoel in de wagen hebben, al heeft Red Bull volgens Vasseur nog een duidelijke voorsprong op Ferrari.

“Het is zeker en vast beter om bovenaan te staan dan achteraan,” blikt Vasseur terug. “Maar langs de andere hand weet je niet met hoeveel brandstof de anderen reden. Je weet niet wat de motorafstelling was. Het is zeer moeilijk om een duidelijk beeld te hebben. Het belangrijkste en meest interessante voor ons is waarschijnlijk het gevoel van Carlos en Charles. Ze voelen zich veel comfortabeler in de wagen. De wagen lijkt ook veel consistenter te zijn, waarschijnlijk iets makkelijker om mee te rijden, dat is een grote stap vooruit voor ons.”

Vasseur is blij met de grote stap vooruit die zijn team lijkt te hebben gezet maar tegelijkertijd tempert hij ook de verwachtingen.

“We moeten rustig blijven. Het belangrijkste is om onze jongens te vertrouwen want hun feedback was positief en we hebben nog veel werk te verrichten op het vlak van ontwikkeling, dat staat vast. Ik denk dat Red Bull nog steeds een voorsprong heeft maar laat ons blijven pushen en we zullen zien waar we ons volgende week bevinden. Maar nee, we laten ons nog niet te veel meeslepen.”