“Frederic Vasseur wacht bij Ferrari een enorme uitdaging maar hij is er de juiste man voor”

Ferrari
Ferrari

Volgens voormalig F1-piloot Romain Grosjean heeft Ferrari met Frederic Vasseur de juiste man gekozen om Mattia Binotto op te volgen. Vasseur wacht volgens Grosjean een enorme uitdaging, al is hij volgens Grosjean wel de juiste persoon om die taak te volbrengen.

Vasseur werd al geruime tijd getipt als opvolger van Mattia Binotto maar volgens velen wacht hem nu bij Ferrari een bijzonder moeilijke taak.

“Het zou voor iedereen een enorme uitdaging zijn maar Vasseur kan dit,” aldus Grosjean tegenover ‘La Gazzetta dello Sport’. “Hij en Leclerc zijn vrienden en erg close, dat helpt in deze omgeving maar hij kent Sainz ook zeer goed.”

Grosjean kent Vasseur goed van zijn periode bij ART grand Prix in 2008 toen Vasseur het GP2-team leidde. Leclerc reed dan weer in 2016 voor ART Grand Prix in de GP3.

“Ik won in 2007 in de F3 met zijn team en we hebben erg lang samengewerkt,” aldus Grosjean. “Frederic is een geboren strijder, hij begrijpt het racen zoals weinigen dat doen. En bovendien heb ik nooit iemand ontmoet die op technisch vlak beter de rijders begrijpt. Het was alsof hij zelf een rijder was.”