Helmut Marko uit felle kritiek: “Negende plaats is onaanvaardbaar voor AlphaTauri”

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

Met ‘slechts’ 35 punten moest AlphaTauri het voorbij F1-seizoen tevreden zijn met de negende plaats in het constructeurskampioenschap. Volgens Helmut Marko is zoiets onaanvaardbaar en moet het komend seizoen een stuk beter.

AlphaTauri eindigde het kampioenschap bij de constructeurs op amper twee punten van het Haas F1 team dat als achtste wist te finishen. Veel scheelde het dus niet maar ook een achtste plaats zou volgens Helmut Marko ongetwijfeld ook niet goed genoeg geweest zijn.

“Op het vlak van potentieel, technisch en ook financieel is een negende plaats onaanvaardbaar,” vertelt een erg kritische Helmut Marko. “Er waren heel wat fouten op het vlak van de strategie. De wagen had ook te weinig downforce. Momenteel bekijken we wat noodzakelijk is om volgend jaar betere resultaten te behalen.”

Marko liet ook verstaan dat Oliver Mintzlaff, die na het overlijden van Dietrich Mateschitz de leiding over de sportdivisie van Red Bull kreeg, geen noodzaak ziet om het Red Bull F1 team bij te sturen, een noodzaak die er bij AlphaTauri wel zou zijn.

“Waar er noodzaak is tot bijsturen is AlphaTauri. Er was niet echt een reden om tevreden te zijn over het voorbije jaar,” besloot Marko.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023