Frustratie bij Lando Norris en Oscar Piastri nadat rondetijden geschrapt worden

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Van dolblij en enthousiast naar ongelooflijke frustratie. Op luttele minuten tijd zagen McLaren-rijders Lando Norris en Oscar Piastri een erg goed kwalificatieresultaat verdwijnen na het schrappen van hun persoonlijke besttijden in Q3.

Aanvankelijk had Lando Norris de derde tijd gereden maar tijdens de interviews verdween Norris omdat zijn rondetijd geschrapt werd. Teamgenoot Oscar Piastri kreeg daardoor de derde plaats op de startgrid maar ook dat was maar voor even want helemaal aan het einde van zijn interview kreeg ook Piastri te horen dat zijn rondetijd geschrapt was en dat hij als zesde aan de race moest beginnen.

Vooral voor Lando Norris kwam het echter hard aan want nadat hij daarvoor al enkele rondetijden geschrapt zag worden bleef Lando Norris achter zonder rondetijd. Geen derde plaats op de grid daardoor maar wel een tiende plaats.

“Ik moet gewoon de job doen die ik hoor te doen en dat is goede rondjes rijden en geen fouten maken en net dat heb ik wel gedaan vandaag. Het was dan ook geen goede dag voor mij,” reageerde een teleurgestelde Lando Norris.

Oscar Piastri zag het nog een beetje positief in maar ook de Australiër zijn gezicht sprak boekdelen tijdens het interview.

“We krijgen op zaterdag opnieuw een kans met de Sprint Shootout en de sprintrace,” aldus Piastri. “We staan nu wat meer naar achter voor de hoofdrace waarin de meeste punten te verzamelen zijn maar er vallen zeker en vast punten te verdienen op zaterdag dus we gaan zien wat we kunnen doen.”

“Alles zit erg dicht bij elkaar en je gaat erg snel in de fout. Het circuit is erg glad, dat maakt het niet eenvoudig voor ons maar we gaan zien wat we kunnen doen.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023