Frustraties bij Charles Leclerc: “Het is moeilijk om vertrouwen in de wagen te krijgen”

Ferrari
Ferrari

Na zijn crash tijdens de kwalificaties moest Leclerc van op de zevende plaats aan de race beginnen. Ferrari presteerde echter opnieuw ondermaats tijdens de race en daardoor finishte Leclerc ook op P7. Volgens Leclerc blijft de Ferrari SF-23 inconsistent presteren en tast dat het vertrouwen van hemzelf en Carlos Sainz aan.

“Ik had het er net over met Carlos dat het onze wagen aan consistentie ontbreekt,” begin Leclerc zijn terugblik op een teleurstellende race. “Het is zelfs niet afhankelijk van bocht tot bocht, het is zelfs in dezelfde bocht. Eerst heb ik er enorm veel overstuur om vervolgens veel onderstuur te hebben, onze wagen wordt ook enorm beïnvloed door de wind.”

Leclerc kreeg naar eigen zeggen tijdens de race ook plots af te rekenen met een probleem waarmee hij tijdens de kwalificatie niet werd geconfronteerd, iets waardoor hij naar eigen zeggen de strijd met Hamilton voor de zesde plaats verloor.

“De wagen bodemde uit, in het bijzonder tegen hoge snelheid, het is iets waarvoor ik geen verklaring heb want op zaterdag had ik daar geen last van en ook niet op vrijdag,” aldus Leclerc.

Een wagen die niet consistent presteert en bovendien ook met banden dat niet doet, dat geeft je als rijder weinig vertrouwen. Al die factoren gecombineerd tasten uiteraard de performance aan.

“Iedere race gaan we van de ene naar de andere bandencompound en weten we nooit echt goed wat er zal gebeuren op de nieuwe band,” vatte Leclerc de situatie waarin Ferrari verkeert samen. “Je weet nooit of de wagen goed gaat reageren en of de banden in het juiste temperatuurvenster gaan geraken.”

“Als rijder is het zo erg moeilijk om vertrouwen te krijgen en je rijstijl aan te passen. Van het ene op het andere setje banden en de wagen kan plots erg moeilijk om mee te rijden zijn.”