Fernando Alonso droomt van meer na vierde podiumplaats dit seizoen: “Een podium is niet meer geweldig”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Het is ondertussen bijna dag op dag vier jaar geleden dat Fernando Alonso zijn laatste F1-overwinning behaalde. In Miami behaalde Alonso zijn vierde podium dit seizoen en dat doet duidelijk dromen van meer, dromen van een nieuwe overwinning.

Van op de tweede plaats op de startgrid mocht Alonso aan de race beginnen. Strijden voor de overwinning zat er desondanks nooit echt in, al slaagde hij er wel opnieuw in om op het podium te finishen, zijn vierde podiumplaats in vijf races dit seizoen. Alonso blijft zo het ene indrukwekkende resultaat na het andere behalen maar Alonso zou Alonso niet zijn als hij niet van meer droomt.

“Aan het begin van het jaar was een podium geweldig. Nu, na vier podiumplaatsen, willen we uiteraard meer, op zijn minst een tweede plaats,” vertelde Alonso na de GP van Miami. “Maar de twee Red Bulls gaan niet stuk, ze zijn ook nog eens supersnel. Maar zoals ik zei, misschien maken we in Monaco of Barcelona kans.”

Voor Alonso was de GP van Miami eerder een eenzame race. Met Perez kon Alonso niet strijden en na de tijdstraf voor Carlos Sainz reed Alonso quasi onbedreigd naar de derde plaats.

“Het was wat een eenzame race vandaag. Voor mij kon ik weinig doen met de twee Red Bulls en ook achter mij niet,” blikt Alonso verder terug op zijn race. “Misschien had ik wat een sterkere tegenstand verwacht maar de Ferrari’s presteerden wat slechter dan we verwacht hadden. Dus ja, het is nooit echt gemakkelijk, maar het was een eenzame race.”

“We nemen het podium mee en gaan nu naar de triple-header Imola, Monaco en Barcelona. Hopelijk kunnen we dit vasthouden.”