Sergio Perez ziet Verstappen winnen: “De medium band presteerde erg slecht”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Van op de polepositie vertrekken en toch je teamgenoot zien winnen die van op P9 aan de race begon. Het overkwam Sergio Perez tijdens de GP van Miami en dat lag volgens Perez voor een groot deel aan de slecht presterende medium band.

“De medium band presteerde volgens mij erg slecht aan het begin van de race, slechter dan verwacht,” begint Sergio Perez zijn terugblik op de race. “De eerste stint was erg slecht door de graining die ik ondervond tijdens het begin van de race. Dat compromitteerde enorm onze race want we konden het verschil niet maken op die band.”

Perez kon inderdaad niet echt wegrijden van de rest van het rijdersveld en in vergelijking met Max Verstappen, die op de harde band was gestart, kon Perez ondanks de inhaalrace die Verstappen moest doen, eveneens niet veel verschil uitbouwen. Verstappen reed bovendien al tweede toen Perez in ronde 20 zijn pitstop maakte en overschakelde naar de harde bandencompound.

Verstappen kon vervolgens op zijn ‘oude’ harde banden vlot voor Perez blijven en van prestatieverlies op dat setje banden was amper sprake. Daardoor kon Verstappen doorgaan tot aan ronde 46 alvorens te pitten. Op de medium band was Verstappen vervolgens sneller dan Perez en de Mexicaan moest berusten in de tweede plaats.

“Max had een ongelooflijke snelheid op de harde band,” aldus Perez tijdens de interviews in het parc fermé. “Ik denk dat we moeten analyseren wat er fout ging want ik beschikte simpelweg niet over de nodige racesnelheid.”

“Max was bijzonder sterk vandaag, dit is een welverdiende overwinning voor hem.”