Frustraties bij Max Verstappen: “Geen goede ronde maar de race wordt interessant”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Max Verstappen strandde tijdens de kwalificatie voor de GP van Emilia-Romagna op aan handvol duizendsten van polesitter Lewis Hamilton. Toch was ook dat maar goed voor de derde plaats, achter teamgenoot Sergio Perez en dat zorgde toch wel voor wat frustraties bij Verstappen.

“Het ging niet helemaal lekker in Q3,” aldus Verstappen na afloop van de kwalificatie volgens zijn officiële website. “De auto voelde goed, maar ik ging tijdens mijn laatste run in bocht drie met twee wielen van de baan af. Dat was wat slordig.”

“Het was geen goede ronde en dat is alweer even geleden, maar het kan echter niet altijd perfect zijn. We gaan bekijken wat er fout ging, maar ondanks dat het niet gemakkelijk was, is P3 een goede startpositie. We zaten er erg dichtbij en dat is positief.”

Het wordt nu uitkijken naar de start van de race waarbij Lewis Hamilton het moet opnemen tegen twee Red Bulls. Op strategisch vlak kan Red Bull met twee wagens meer richtingen uit, een voordeel dat Mercedes tijdens de eerste race in Bahrein had.

“Dat wordt interessant,” aldus Verstappen. “Sergio en ik rijden op verschillende compounds, dus we moeten kijken hoe dat gaat uitpakken. We gaan het Mercedes in ieder geval lastig proberen te maken.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022