Lewis Hamilton na veroveren polepositie: “Dit had ik echt niet verwacht”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Zijn 99ste polepositie, uiteraard een nieuw record in de Formule 1. Maar zelf had Lewis Hamilton duidelijk minder rekening gehouden met een eventuele polepositie in Imola.

Hamilton reageerde duidelijk verbaasd toen hij over de boordradio te horen kreeg dat hij de polepositie had veroverd. Ook tijdens de interviews na afloop van de kwalificatie liet de zevenvoudig F1-kampioen duidelijk merken verbaasd te zijn na het veroveren van de pole.

“Ik ben zo ongelooflijk blij omdat mijn eerste rondje zo enorm, enorm zuiver was,” vertelde Hamilton. “Er waren wat verbeteringen tijdens de tweede snelle ronde maar het was niet zo goed als het eerste rondje. Ik had ons duidelijk ook niet voor de twee Red Bulls verwacht.”

Opvallend was nog maar eens hoeveel dichter de concurrentie ook in Imola zat. Niet alleen Red Bull maar ook de andere teams zijn veel minder ver verwijderd van Mercedes en dat zorgt er uiteraard ook voor dat er tijdens de race meer rekening zal moeten gehouden worden met de overige teams, vooral ook wat de strategie betreft.

“Ik hou ervan, ik hou van de uitdaging,” aldus Hamilton. “Ik vind het geweldig dat we nu twee Red Bull hier hebben.”

“Het zal de strategie duidelijk moeilijker maken. Het zal morgen een echte uitdaging worden want ze beschikken over een zeer goede racesnelheid. Ik denk dat hun snelheid tijdens de lange runs op vrijdag het best was.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022