Lando Norris mist beste kwalificatieresultaat ooit door kleine fout: “Dit is enorm frustrerend”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Lando Norris leek in de McLaren op weg naar de tweede of derde tijd maar een minieme fout in de chicane zorgde ervoor dat zijn rondetijd geschrapt werd. Enorm frustrerend voor Norris want anders had hij zijn beste kwalificatieresultaat ooit kunnen neerzetten, na het schrappen van zijn rondetijd bleef slechts P7 over.

“Redelijk teleurgesteld en gefrustreerd op mezelf,” vertelde Norris na afloop. “Tot dan was het een redelijk goede dag.”

“Ik denk dat het team geweldig werk heeft verricht en de wagen kwam echt tot leven tijdens de kwalificatie. We hadden na vrijdag wat verbeteringen gedaan maar uitgerekend tijdens de ronde dat ik geen fout mocht maken deed ik het wel.”

Norris keek vooral naar zichzelf wat de oorzaak van de fout en de uiteindelijke zevende plaats op de grid betreft.

“Uiteindelijk is het mijn fout en heb ik het verknoeid. Van buitenaf lijkt het veel eenvoudiger om tussen die witte lijnen te blijven dan wanneer je in de wagen zit.”

“Wanneer je in Q3 zit en je hebt de kans om de tweede of derde plaats op de grid te veroveren, je beste resultaat ooit in een kwalificatie, dan ga je voluit en push je. Wanneer je tegen zo’n hoge snelheid door zo’n bocht gaat en je mist het met zo’n kleine marge dan is dat enorm frustrerend.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022