Frustraties bij Max Verstappen na uitschakeling in Q2: “Nog moeilijker dan verwacht”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Singapore kregen we een verrassing van formaat toen beide Red Bull-rijders sneuvelden in Q2. Meteen na de uitschakeling hoorden we een gefrustreerde Max Verstappen over de boordradio en ook even later was de frustratie nog niet bekoeld.

“Het was tot nu toe een moeilijk weekend en in de kwalificatie ging het nog moeilijker dan verwacht,” blikte Verstappen na zijn exit in Q2 terug. “We hadden nog een paar dingen aan de auto aangepast, maar dat maakte het nog erger dan in de derde vrije training.”

“We hebben geen grip en de auto is heel moeilijk te besturen en af te remmen. Dan ontbreekt het vertrouwen om de limiet op te zoeken met de auto. Op een stratencircuit wil je dat absoluut niet hebben.”

Verstappen is zelfkritisch, zowel hijzelf als het team hebben steken laten vallen. Tussen de laatste oefensessie en de kwalificatie werd nog geprobeerd om de afstelling van de wagen te verbeteren maar dat draaide dus verkeerd uit.

“We hebben wat foute beslissingen genomen als team. Tussen de derde training en de kwalificatie hebben we de afstelling verkeerd aangepast en daar betalen we nu de prijs voor. De race gaat een lastig verhaal worden, want inhalen is hier lastig.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner