Frustrerende race voor Verstappen: “Erg jammer”

Max Verstappen moest opgeven tijdens de GP van de USA in Texas. Het was dan ook een erg frustrerende race voor de Nederlander.

Aanvankelijk zag het er nog goed uit voor Verstappen, die op de zachtere bandencompound Nico Rosberg kon beginnen opjagen. Plots reed Verstappen echter de pits binnen voor zijn tweede pitstop maar de pitcrew van Red Bull stond niet klaar.

Een fout van Red Bull dacht iedereen aanvankelijk maar Verstappen excuseerde zich over de boordradio. Verstappen was immers foutief de pits ingereden omdat hij dacht dat Red Bull hem had binnengeroepen. Het werd echter nog dramatischer voor Verstappen want even later reed Verstappen erg traag over het Circuit of The Americas. Verstappen probeerde nog de pits te bereiken maar moest zijn wagen uiteindelijk aan de kant parkeren en opgeven.

Het betekende het einde van een frustrerende en teleurstellende race voor Verstappen.

“Helaas hadden we een probleem met de versnellingsbak. Erg jammer”, vertelt Verstappen tegenover ‘verstappen.nl’. “Ineens begon er wat te klapperen in de motor en daarna viel al het vermogen weg”

“De eerste stint ging niet heel goed”, begint Verstappen het relaas over zijn race. “Ik had teveel voorvleugel op de auto en had veel overstuur. In de eerst sector kon ik bijna niet insturen. Dit hebben ze tijdens de eerste stop aangepast en toen was de balans goed. Het team zei vervolgens dat ik op mijn banden moest letten, maar als coureur wil je altijd vooruit zo ver mogelijk naar voren eindigen, daarom haalde ik Kimi ook in. Toen ik eenmaal achter Rosberg kwam te liggen was het erg lastig om dichtbij te komen omdat hij achter Ricciardo zat. De snelheid was goed, ik kon de rijders voor me makkelijk volgen, maar je zit vast achter ze en je kunt niet je eigen race rijden. Dus op een gegeven moment liet ik me wat terug zakken om mijn banden te sparen, zo rond de drie seconden achter Nico en dat werkte prima.”

Wat de mislukte pitstop betreft erkent Verstappen zijn schuld.

“Die pitstop was verschrikkelijk, het was een enorm misverstand. De ronde voor mijn pitstop vertelde het team mij om hard te pushen. Ik dacht dat dit de indicatie was om binnen te komen, dus ik reed de pitstraat binnen en toen realiseerde ik me dat ze me nog niet binnen wilden zien. Het was absoluut mijn fout,” besluit Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022