Hamilton: “Ik vreesde opnieuw een motorprobleem te krijgen”

Lewis Hamilton mag dan wel op redelijke envoudige wijze de GP van de USA gewonnen hebben, helemaal gerust reed Hamilton niet naar de finish.

Hamilton veroverde de polepositie, kende een goede start, en leek zorgeloos richting de overwinning te rijden. Hamilton liet na afloop van de race echter weten dat hij constant een eventueel motorprobleem vreesde.

“Ik voelde me comfortabel op het vlak van ‘mijn ding doen’ maar de hele race maakte ik me zorgen dat de wagen het niet zou uithouden tot de finish,” blikt Hamilton terug op zijn race. “Ik vreesde hetzelfde geluid te horen als dat ik in Maleisië hoorde toen ik moest opgeven. Ik was dan ook erg opgelucht toen ik over de finish reed. Ik heb veel meer vertrouwen in de betrouwbaarheid bij Nico Rosberg zijn wagen. Alles verloopt goed voor hem, ik moet simpelweg mijn ding blijven doen en op het beste hopen.”

Door zijn overwinning nadert Hamilton tot op 26 punten van Nico Rosberg. Rosberg heeft tijdens de drie resterende races genoeg aan twee tweede plaatsen en een derde plaats. Hamilton moet dan weer proberen om al de resterende races te winnen om zijn kansen op de titel gaaf te houden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022