Sainz na zesde plaats: “Voelt aan als een overwinning”

Carlos Sainz Jr. zegt dat zijn zesde plaats tijdens de GP van de USA aanvoelt als een overwinning. Met dit resultaat evenaart de Spanjaard zijn beste resultaat uit zijn F1-carrière.

Carlos Sainz wist bij de start op te schuiven van plaats tien naar plaats acht. Later in de race kon hij optimaal profiteren van de ‘Virtual Safety Car’ waardoor hij als vijfde reed. In de slotfase van de race wist de Spanjaard Felipe Massa achter zich te houden, maar even later moest hij zijn idool en landgenoot Fernando Alonso voorbij laten.

Met een zesde plaats evenaart hij zijn beste resultaat in Formule 1. Eerder dit jaar werd hij al zesde tijdens zijn thuisrace in Spanje, maar hij benadrukt dat de race in Austin meer voldoening geeft.

“Het resultaat van vandaag is erg speciaal, een top, top, top resultaat”, glimlacht Sainz achteraf. “Wat een boost en wat een manier om het team te motiveren. Ik weet niet wat er met dit circuit is, maar elke keer ik er race heeft het me zo’n goed gevoel. Het is een weekend dat ik altijd zal herinneren. Om mijn beste resultaat in Formule 1 te evenaren maakt me erg blij.”

“Het is wat meer speciaal dan in Barcelona, omdat we hier niet verwachtten om de goede wagen te hebben. Onze simulaties voor de race toonden aan dat we net buiten de punten zouden eindigen. We konden langer rijden op de eerste set banden en op de zachte banden wisten we een gat te slaan met Alonso.”

“We hadden wel geluk met de ‘Virtual Safety Car’, wat erg goed nieuws was voor ons. We wisten dat het moeilijk ging worden om tot het einde te gaan met de zachte banden, maar we probeerden het. Tijdens de laatste twee ronden had ik niets meer over van de banden.”

“Ik ben zo blij, je kan je niet inbeelden wat er in me om gaat op dit moment. Hoewel ik het niet toon, ben ik erg opgelucht. Ik zal dit zeker vieren met champagne, voor mij voelt dit aan als een overwinning.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022