Furieuze Toto Wolff: “We struikelden over onze eigen voeten”

De kwalificatie voor de GP van België draaide bijna uit in een catastrofe voor Mercedes, toen Lewis Hamilton wel heel dicht bij teamgenoot Valtteri Bottas kwam toen ze de juiste positie op het circuit zochten voor aanvang van hun snelle ronde.


Hamilton was zich aan het voorbereiden om zijn eerste snelle ronde van Q3 aan te vatten toen hij snel aan de kant moest voor Kimi Räikkönen, die al in zijn snelle ronde zat. Valtteri Bottas reed vlak voor de Brit en ging op de rem staan, waardoor Hamilton gedwongen werd om zijn wielen te blokkeren waarbij hij maar net de achterkant van Bottas kon vermijden.

Beide Mercedes-rijders vochten om een goede positie op het circuit om te kunnen genieten van een slipstream op het rechte stuk. Nadat Hamilton op drie kwart van een seconde eindigde en Bottas nog verder van pole verwijderd was, was Toto Wolff allesbehalve onder de indruk van de prestatie van zijn team.

“We wisten dat het belangrijk is om een slipstream te krijgen”, zei Wolff tegenover de media, aangezien Mercedes zo het verschil in topsnelheid met Ferrari probeert goed te maken. “Maar vandaag struikelden we over onze eigen voeten. We probeerden het beter dan perfect te doen en uiteindelijk zagen we eruit als een bende idioten.”

“Natuurlijk wisten we ook dat het moeilijk ging worden tijdens de kwalificatie”, ging Wolff verder. “Een derde en vierde startpositie leek voor ons dan ook het hoogst haalbare. Uiteindelijk denk ik wel dat we nog tweede konden geëindigd zijn, maar ons pakket verschilt veel met dat van Ferrari. Het vermogen van de Ferrari is lachwekkend op zo’n circuits. Dan moet je alles juist doen en dat deden we niet.”

Uit de afgelopen seizoenen leerden we wel dat we Mercedes niet zomaar mogen afschrijven. Wolff bevestigde ook dat zijn team nog zeker meedoet om de overwinning, ook al kon Mercedes de snelheid van haar concurrent niet volgen.

“Ik denk dat de race nog niet beslist is. We hebben een goede wagen voor de race. We weten ook dat Ferrari het tijdens de races vaak moeilijker heeft, maar de koelere omstandigheden kunnen hen misschien een voordeel geven. Ze zullen in ieder geval niet zoveel gebruik kunnen maken van hun topsnelheid als tijdens de kwalificatie. Vandaag wordt dan ook een heel ander spel. Maar ik ben nog steeds kwaad om de kwalificatie.”

Door de pole voor Ferrari komt er einde aan de reeks van poleposities voor Mercedes sinds 2013.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022