Hamilton wil tijdens de race strijden met Ferrari: “Ik ga er voluit voor gaan”

Lewis Hamilton moest tijdens de race zijn meerdere erkennen in beide Ferrari-rijders maar de Brit hoopt hen tijdens de race wel het vuur aan de schenen te kunnen leggen.


“Mijn felicitaties voor Charles, hij was hheel het weekend al enorm snel,” zei Hamilton na afloop van de kwalificatie.

“Ferrari heeft het geweldig. gedaan. Charles deed het ook geweldig. Ik hoop dat ik met hen tijdens de race kan strijden.”

Met Ferrari dat over een enorm hoge topsnelheid beschikte op de rechte. stukken was het voor de concurrentie zoeken naar een slipstream om dat nadeel te compenseren.

Daarbij was het soms treintje rijden richting start-finish en dat leidde soms ook tot gevaarlijke toestanden. Zo reed Hamilton bijna tegen teamgenoot Valtteri Bottas.

“Het was een beetje traag, mijn warm-up rondje. Valtteri was duidelijk aan het proberen om een tow te krijgen van de wagen voor hem. Ik probeerde achter hem te blijven en de rest reed allemaal achter mij. Het was echt tricky.”

Grote vraag is nu of de grote temperatuurdaling op zondag in vergelijking met zaterdag er voor zal zorgen dat Mercedes tijdens de race de strijd met Ferrari zal kunnen aangaan.

“Ik weet het niet, dat zou ik de engineers moeten vragen. Ik ga echter sowieso mijn uiterste best doen en alles geven om de jongens van Ferrari een serieuze race te geven,” besloot Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022