Gaat de motordeal tussen Sauber en Honda niet door?

De overeenkomst tussen Sauber en Honda voor de motoren voor het seizoen van 2018 zou volgens verschillende bronnen afgeblazen zijn.

Volgens Duitse bronnen zou Honda de deal zelf ingetrokken hebben na het opstappen van Monisha Kaltenborn, de voormalige teambazin van Sauber, vlak na de GP van Azerbeidzjan. Anderzijds klinkt het bij andere bronnen, die meer kennis over de situatie zouden hebben, dat de overeenkomst nog niet helemaal rond was. Hierdoor zouden de eigenaren van Sauber zich bedacht hebben en ergens anders hun motoren voor 2018 vandaan halen.

“Het vertrek van Monisha was met wederzijdse toestemming omdat we niet dezelfde toekomstplannen deelden,” zei Pascal Picci, aandeelhouder van Sauber met het bedrijf Longbow Finance, nadat Kaltenborn het team had verlaten.

De eigenaren van het team waren niet blij toen ze besliste om in 2017 met Ferrari-motoren te rijden die niet verder ontwikkeld werden. Men vermoedt dat de deal met Honda, die door Kaltenborn afgesloten werd, aan de basis lag van haar vertrek. De eigenaren zouden namelijk als reactie op de deal met Honda gezegd kunnen hebben dat ze niet nog een seizoen niet competitief kunnen zijn.

Het is nog niet bekend met welk soort motoren ze volgend seizoen wel zullen rijden. Het meest voor de hand liggend is dat ze hun langetermijncontract met Ferrari voortzetten, al zal dat niet makkelijk zijn. McLaren overweegt namelijk aan om naast Haas de tweede koper van Ferrari-motoren te worden.

Voor McLaren zou Mercedes echter de eerste keuze zijn indien de deal met Honda daadwerkelijk wordt stopgezet. Als het toch Ferrari voor hen wordt, is er nog een kans voor Sauber om met Mercedes-motoren te gaan rijden. Mercedes-protegé Pascal Wehrlein zou daar mee voor kunnen zorgen.

Renault zou ook een goede optie voor Sauber kunnen worden sinds Cyril Abiteboul niet lang geleden aangekondigd heeft dat ze een tweede team kunnen voorzien van krachtbronnen. Deze optie zou nog concreter kunnen worden doordat de nieuwe teambaas van Sauber, Fred Vasseur, vroeger de teambaas van Renault was.

Honda reageerde als volgt op de geruchten: “Dit zijn puur speculaties in de media. We antwoorden niet op speculaties. De relatie tussen Honda en Sauber is niet veranderd.”

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022