Hamilton: “Valtteri heeft een beter seizoen dan ik”

Hoewel Lewis Hamilton 15 punten meer heeft in het kampioenschap, denkt de Brit dat zijn teamgenoot Valtteri Bottas in het algemeen een beter seizoen rijdt.

Door de overwinning in Oostenrijk heeft Valtteri Bottas zijn achterstand op leider Sebastian Vettel verkleind tot 35 punten. Daarnaast heeft hij ook voorkomen dat de Duitser zijn voorsprong op Hamilton maximaal kon vergroten. Mocht Valtteri Bottas geen motorpech gekend hebben in Spanje, dan zou hij op gelijke hoogte staan met zijn teamgenoot bij Mercedes.

Sindsdien is Bottas de rijder met het meeste punten, terwijl Hamilton maar één keer kon winnen en het geluk niet aan zijn zijde had in Monaco, Azerbeidzjan en Oostenrijk. De Brit sprak altijd positief over zijn nieuwe teamgenoot bij Mercedes en hij denkt dan ook dat de Fin een grote kanshebber is voor de titel.

“Valtteri deed het fantastisch. Hij verdiende dan ook te winnen”, zei Hamilton over de prestatie van zijn teamgenoot. “Wanneer je naar de resultaten kijkt tot dusver, dan zie je dat hij één keer de finish niet haalde. Hij heeft dus een beter seizoen tot nog toe.”

“Er is geen enkel moment geweest dat hij niet in het gevecht zat voor de titel. Ik denk dat het de pers is die suggereerde dat hij niet voor de titel kon strijden. Ik ging er altijd van uit dat hij dat wel kan.”

Bij Mercedes zijn ze verrast dat Valtteri Bottas zich zo snel wist aan te passen, nadat hij wereldkampioen Nico Rosberg moest vervangen. Technisch directeur James Allison vertelde het volgende na de GP van Oostenrijk: “Hij is erg sympathiek en erg, erg kalm op elk moment. Hij sluit alles van zich af tijdens het weekend. Dat is een groot voordeel voor het team. Hij is erg snel en betrouwbaar. We zijn dan ook erg blij dat we hem in ons team hebben.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer