Gaat Red Bull verder met Infiniti motoren?

Het zou wel eens kunnen dat er een andere naam dan ‘Renault’ op de motorkap van de Red Bull verschijnt. Renault is de huidige motorenleverancier van Red Bull, maar ondanks de nieuwe naam, blijft dat ook nog wel even zo.
Renault is immers zelf van plan om misschien hun naam te wisselen met die van Infiniti. Infiniti is het luxemerk van Nissan, een beetje vergelijkbaar met de relatie tussen Lexus en Toyota. Nissan is dan weer een onderdeel van de Franse autoconstructeur.

Carlos Ghosn, de grote baas van Renault, hoopt op die manier het merk Infiniti wat naambekendheid te geven. Infiniti is in Europa een nogal onbekend merk en de verkoopsaantallen zijn niet echt schitterend te noemen. In 2009 werden er in Europa slechts 2000 wagens van het merk verkocht. Je kan in zo een geval zelfs niet over een marktaandeel spreken.

Door het merk te koppelen aan de renstal van de wereldkampioen F1 van 2010, hoopt Ghosn het merk wat meer bekend te maken bij het Europese publiek en de verkoop wat op te drijven. Ghosn heeft er nooit een geheim van gemaakt dat de F1 voor hem enkel de functie van een commerciëel uitstalraam heeft.

Als de naamswijziging effectief doorgaat, zal het waarschijnlijk op het autosalon van Genève aangekondigd worden. Dat opent normaal gezien de deuren voor het publiek op 3 maart. Persdagen zijn van maandag tot en met woensdag.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print