Probeerde Alonso om Hamilton te saboteren?

Iedereen herinnert zich het spraakmakende seizoen 2007 nog wel, het jaar waarin Alonso en Hamilton teamgenoten waren bij McLaren.
Dat de samenwerking niet echt vlot verliep, dat is zelfs een understatement. Maar dat Alonso zijn Britse teamgenoot doelbewust zou gesaboteerd hebben? Wel, in een nieuwe biografie genaamd ‘No Angel: the Secret Life of Bernie Ecclestone’ wordt het alvast beweerd.

Het seizoen 2007 kenmerkte zich door de interne strijd die er heerste bij McLaren. Alonso en Hamilton konden bijna elkaars bloed drinken. Er werd dan ook vaak gesuggereerd dat ze elkaar maar al te graag de duvel aandeden wanneer het ook maar kon.

Een triest hoogtepunt is de kwalificatie voor de GP van Hongarije in 2007. Tijdens het laatste deel van de kwalificatie in Q3, neemt Alonso plaats om van banden te wisselen. De Spanjaard krijgt vervolgens het teken om door te rijden maar blijft staan. Ondertussen moet Hamilton achter de Spanjaard zo lang blijven wachten zodat hij niet meer op tijd over de startlijn kan rijden om nog een snelle tijd neer te zetten. (herbekijk het moment in onderstaande video vanaf 30 sec.)

Het was maar een van de vele momenten tijdens het seizoen 2007 die voor de nodige discussies zorgden. Maar blijkbaar gebeurde er nog heel wat meer achter de schermen, ver weg van waar de televisiecamera’s alles konden registreren.

In het boek van Tom Bower valt ondermeer te lezen dat Fernando Alonso aan teambaas Ron Dennis gevraagd zou hebben om Lewis Hamilton zijn wagen van te weinig brandstof te voorzien. In het boek valt ook te lezen dat Alonso ermee gedreigd zou hebben om bezwarende emails aan de FIA te overhandigen indien Mclaren niet als de nummer 1 binnen het team zou behandelen.

De relatie tussen Hamilton en Alonso is nog steeds hoog gespannen, ook al rijden ze nu bij twee verschillende teams. Ook in 2011 kan dit voor het nodige vuurwerk zorgen, zij het dan wel op het circuit.

Interesse gekregen in het boek? Klik hier om het boek ‘No Angel: the Secret Life of Bernie Ecclestone’ te kopen. Voor iedere F1-fan een must om te lezen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print