Gascoyne onder de indruk van Fairuz Fauzy

Bij de renstal Lotus verklaarde technisch directeur Mike Gascoyne dat de eerste testdag “zeer succesvol” zou zijn verlopen.
In de ogen van veel supporters is de Maleisische rijder Fairuz Fauzy een waar talent en vandaag kon deze maar liefst 76 ronden afwerken in de T127 die Lotus voor dit seizoen bouwde. Fauzy moest het op Jerez wel nog zonder stuurbekrachtiging stellen aangezien de leverancier het systeem simpelweg niet op punt zou hebben. Toch was vooral Mike Gascoyne vandaag gelukkig met het verloop van de eerste testdag.

“De testag is zeer succesvol verlopen en in de eerste plaats wil ik daarvoor graag onze rijder bedanken. Fairuz voerde zijn opdracht optimaal uit en we hebben dus onze systemen grondig kunnen testen. Fairuz maakt geen enkele fout en dat ondanks het feit dat hij zonder stuurbekrachtiging aan het werk moest. Wat de betrouwbaarheid van de T127 betreft hoeven we ons voorlopig dus geen zorgen te maken”, aldus Mike Gascoyne.

Ook Fairuz Fauzy zei dat hij zeer tevreden was over zijn test op Jerez.

“Graag wil ik ook het hele team nog eens bedanken voor hun inzet. Het is geweldig om 76 rondjes af te kunnen werken en meteen ook 300 kilometer af te leggen. Deze afstand diende afgelegd te worden om mijn vereiste licentie te behalen. Het circuit lag er dan bovendien ook nog nat bij maar ik ben dus zeer tevreden”, aldus Fairuz Fauzy.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023