Gasly excuseert zich voor ‘vervelende’ crash tijdens oefensessie

Pierre Gasly kende op vrijdag een serieuze crash bij het opkomen van het rechte stuk langs start-finish. De Fransman excuseerde zich bij het team voor wat hij een ‘vervelende’ crash noemt, het bezorgde de mecaniciens immers erg veel werk.


Gasly zijn positie binnen het Red Bull F1-team staat al langer onder druk. Bij Red Bull lieten ze onlangs echter weten dat Gasly het seizoen gewoon zal uitdoen. De Fransman genoot dus het vertrouwen van het team al moet hij zijn prestatieniveau wel verder opkrikken.

De crash gisteren zal ongetwijfeld niet goed gedaan hebben aan het zelfvertrouwen van Gasly. In Silverstone tankte Gasly nog heel wat zelfvertrouwen omdat hij voor het eerst dit seizoen tijdens een volledig raceweekend erg goed presteerde.

“Jammer genoeg verloor ik tegen het einde van de sessie de wagen in het uitkomen van de laatste bocht en raakte ik de vangrails,” aldus Gasly.

“Gelukkig was ik mijn motor en versnellingsbak voor de race niet aan het gebruiken maar ik vind het zeer erg en vervelend voor de jongens in de garage. Ik wil me verontschuldigen voor de herstellingswerken die ze moeten doen en de lange nacht die ze moeten werken.”

Volgens Dr. Helmut Marko, die eerder al verklaarde dat Gasly zijn racezitje niet in gevaar is, was het gewoonweg een fout van Gasly. Marko maakte niet al te. veel van de crash al hoopt hij wel dat Gasly na zijn sterke prestatie in Silverstone nu niet opnieuw een deuk in zijn zelfvertrouwen heeft gekregen.

“Het was gewoonweg een fout, er was geen probleem met zijn wagen. Pierre verloor de controle over de wagen,” aldus Marko tegenover ‘Speedweek’. “Ik hoop dat hij zijn zelf vertrouwen niet is verloren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022