Charles Leclerc voelde zich geïntimideerd bij Ferrari

Charles Leclerc liet tijdens zijn eerste seizoen bij Ferrari al heel wat mooie dingen zien. De Monegask voelde zich echter geïntimideerd bij de Scuderia en voelt zich pas sinds de laatste races steeds meer vertrouwd binnen de renstal.


Na een indrukwekkende debuutseizoen in de Formule 1 mocht Leclerc meteen de overstap maken van het Sauber F1 team naar Ferrari. Voor veel rijders de ultieme droom en ook Leclerc was danig onder de indruk toen hij voor de eerste keer naar de Scuderia ging.

De GP van Bahrein, zijn tweede race voor Ferrari, won Leclerc bijna maar desondanks bleef hij danig onder de indruk van alles en iedereen binnen Ferrari. In die mate zelfs dat hij zich door alles geïntimideerd voelde en pas de voorbije races het aandurfde om te vragen dat de wagen in zijn richting werd aangepast in plaats van dat hij zich hoefde aan te passen aan de wagen.

“Voor Frankrijk was het meer ikzelf die me aanpaste aan de wagen,” aldus Leclerc. “Nadien paste ik mijn benadering was aan. Ik paste de wagen wat meer aan zodat hij meer bij mijn natuurlijke rijstijl past en dat heeft me geholpen.”

“Wanneer je in zo’n groot team aankomt, het was nog maar mijn tweede jaar in de Formule 1 en dan ben je een beetje geïntimideerd. Ik was alvast een beetje geïntimideerd. Je zegt dan niet meteen ‘Ik wil dit en dat’, dat is niet de manier waarop ik onze samenwerking wilde starten.”

“Ik wou eerst de wagen begrijpen, ik wou mijn rijstijl zoveel mogelijk aanpassen aan de wagen.”

Na verloop van tijd kreeg Leclerc echter het idee om wat anders te proberen en de wagen wat meer aan te passen aan zijn rijstijl, iets dat zijn prestaties ten goede kwam.

“Op een bepaald moment deed ik er goed aan om mijn rijstijl aan te passen maar ik kreeg het gevoel dat ik meer performance uit de wagen kon halen wanneer ik de wagen wat meer in mijn richting kon doen evolueren. Dat heeft de performance sindsdien vooruit geholpen,” besloot Leclerc.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022