Lewis Hamilton en Mercedes: “De hitte eist zijn tol”

De verschroeiende temperatuur in Hockenheim heeft er vrijdag voor gezorgd dat het voor Mercedes een moeilijke openingsdag werd.


Mercedes moest tijdens de oefensessies zijn meerdere erkennen in Ferrari. De ‘Silberpfeile’ hadden het relatief moeilijk met de tropische temperaturen in Hockenheim.

“Het was niet onze beste dag als het op de warmte aankomt maar voor de rest verliep alles redelijk normaal,” aldus Hamilton.

“De banden houden niet echt van deze hoge temperaturen, we moesten dus zeer trage outlaps afwerken en de banden houden het niet lang uit.”

“Het is zaak om te proberen van de banden aan de praat te houden. Ze raakten altijd overhit, dat was het grootste probleem vandaag, maar wat dat betreft zitten we allemaal in hetzelfde schuitje. We hopen dat het weer niet het hele weekend hetzelfde zal blijven.”

“Als het koeler en droger wordt is er van vandaag niets van toepassing. De banden zullen ons weer tegemoet komen en iedereen zal zich weer op zijn gemak voelen.”

Mercedes heeft een aantal updates meegebracht naar Hockenheim, een paar daarvan hadden te maken met het warme weer maar er waren ook een aantal voorzien op het gebied van prestaties.

Chief Race Engineer Andrew Shovlin liet weten dat de W10 toch nog te kampen had met de warme temperaturen op vrijdag. Gelukkig wordt er de komende dagen wat frisser weer voorspeld in Hockenheim.

“We zagen temperaturen van boven de 39 graden tijdens de tweede sessie en dat was moeilijk voor zowel de banden als de auto en dan hebben we het nog niet gehad over de rijders en het team in de garage.”

“Er stonden redelijk wat nieuwe onderdelen op de auto, sommige voor de koeling en sommige voor prestaties.”

“Tot nu toe lijkt het erop dat het allemaal de juiste richting uitgaat maar de banden raakten vandaag zodanig overhit dat het moeilijk is om te zien waar we juist staan.”

“Op het vlak van tempo was het ene rondje al wat beter dan het andere maar naar ons gevoel hebben we in deze temperaturen een beetje achterstand op Ferrari.”

“We hebben een paar nuttige dingen geleerd uit de sessies van vandaag en het was een goede test voor onze auto maar we verwachten een daling van de temperatuur voor de rest van het weekend.”

“Met die koudere temperaturen is er ook een kans op regen en dat zou de dingen wel interessant moeten houden,” besloot Shovlin.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022