Gebrek aan updates benadeelt McLaren

McLaren kon de verwachtingen niet inlossen tijdens de GP van Turkije. Volgens Martin Whitmarsh is daar een logische verklaring voor: het gebrek aan updates.
image

Volgens Martin Whitmarsh kon McLaren in Turkije niet het aantal updates gebruiken waarop het gehoopt had en heeft dat de resultaten negatief beïnvloed. Doordat de andere teams eveneens progressie boekten moest McLaren genoegen nemen met een vierde en zesde plaats. Onvoldoende als je weet dat je op achtervolgen bent aangewezen.

“Helaas hebben we niet al onze updates kunnen meebrengen naar Turkije, waardoor we niet zo snel waren als dat we gehoopt hadden,” zei Whitmarsh tegenover de Britse zender BBC.

“We bereikten tijdens de kwalificatie niet wat we wensten. Dat betekent dat je plaatsen verliest. Als je dan ook nog plaatsen verliest bij de start, dan kan je tijdens de rest van de race daar maar moeilijk van herstellen.”

Whitmarsh verdedigde ook de verschillende strategieën waarmee Hamilton en Button reden, ook al bleek achteraf een vierstopper beter dan een driestopper.

“Eerlijk gezegd denk ik dat het een oprechte keuze was. Het was een redelijke strategie voor Jenson maar ik denk niet dat die strategie hem geholpen heeft. Langs de andere kant heeft de strategie hem ook geen schade berokkent.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print