Vettel blijft voorzichtig ondanks derde zege

Als u een boekje bijhoudt met de wk-stand weet u ook al wie u over twee weken moet invullen als leider. Sebastian Vettel behaalde vandaag zijn derde zege van het seizoen. Daardoor komt hij 34 punten los van zijn eerste achtervolger, Lewis Hamilton.
image

Vettel kwam nooit in beeld bij de rest van het rijdersveld. Slechts één keer kwam de wereldkampioen iemand tegen op zijn jacht naar het zwart-wit geblokt. Na zijn eerste pitstop ging hij zonder veel moeite voorbij Button, die nog moest binnenkomen.

“Het is altijd leuk om het maximaal haalbare aantal punten op te rapen.” verklaart Vettel. “Ook vorig jaar zagen we hem hier (wijzend naar Alonso) naderen en weer wat terug vallen. We moeten stap voor stap zo veel mogelijk wk-punten pakken.”

“Een goede start van het seizoen helpt zeer goed, maar het seizoen duurt nog zeer lang. Vier van negentien gp’s verreden, je kunt zelf wel rekenen hoeveel punten er nog te behalenn vallen. Er is dus nog heel wat werk te doen.”

Vettel liet op zijn pad nog maar zeven punten liggen. Meer dan ooit dit seizoen heeft Vettel zijn zege te danken aan zijn team. Na een crash op vrijdagvoormiddag werd er hard gewerkt om de wagen klaar te krijgen voor zaterdag.

“Op vrijdag had ik een schuiver en dat vernielde de wagen helemaal. Iedereen, zelfs mecaniciens van Mark (Webber) hielpen om de wagen te repareren. Dat betekende heel wat extra werk. Ik had er echt spijt van, maar gisteren maakte ik dat goed. Erg bedankt aan iedereen van het team.”

“Het was niet makkelijk om te voorspellen wat er gaat gebeuren net na de start. Je hebt wel een idee van de bandenslijtage en hoe lang ze het ongeveer uithouden, maar je moet toch één of twee stints doen voor je er zeker van kan zijn.”

Eerst leek het alsof Vettel weer op een driestopper stond, maar toch besliste men op het einde van de race om de Duister nog een keer binnen te halen voor vers rubber. Red Bull wou na wat er gebeurde in China niet nog eens op de verkeerde strategie staan.

“Ik kon nog wel buiten blijven op de harde banden maar wat als er een safety car op de baan zou komen en ik op versleten banden verder moest? Daarom had ik nog een laatste, korte stint op de zachte banden. We hebben onze lessen getrokken uit de vorige race en moeten nu deze trend doortrekken naar de volgende race.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print