“Het is aan de rest om Vettel in de fout te dwingen”

Red Bull scoorde vandaag de eerste één-twee van het seizoen. Op Sebastian Vettel stond geen maat, maar Mark Webber moest wel knokken voor de tweede plaats. Pas zes ronden voor het einde kon hij zijn startpositie terug veroveren.
image

“Dit is het maximaal haalbare wat erin zat.” vertelt Webber. “Het zou moeilijk geweest zijn om Seb te verslaan, maar het zou wel makkelijker geweest zijn als ik sneller voorbij Rosberg was geraakt. Nico heeft zijn race gereden, maar hij had eerlijker kunnen verdedigen. Uiteindelijk denk ik dat iedereen gefinisht is waar hij thuishoort.”

Teamgenoot Vettel heeft drie van de vier races gewonnen en zal de eerste vijand van Webber zijn. Toch geeft de Australiër toe dat hij een maatje te klein is voor de wereldkampioen.

“Hij is de beste. Zijn seizoensstart is bijna perfect. Het is moeilijk voor de rest om hem te bedreigen, maar dat is onze taak. Het is aan ons om hem vroeg of laat toch eens in de fout te dwingen. Iedereen heeft een zwak punt en het is aan de rijders om dat van de anderen te vinden.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print