“Gebrekkige betrouwbaarheid heeft Alfa Romeo een ‘fortuin aan punten’ gekost”

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur blikt ter gelegenheid van de zomerpauze terug op het F1-seizoen tot dusver. Het is een terugblik met gemengde gevoelens, zo laat Vasseur verstaan.

Ter vergelijking met vorig jaar heeft Alfa Romeo overduidelijk van het nieuw technisch reglement en de introductie van de nieuwe generatie F1-bolides duidelijk gebruik gemaakt om op het vlak van performance een belangrijke stap vooruit te zetten. Alfa Romeo staat zesde in het kampioenschap maar dat had ook hoger kunnen zijn.

Daar waar Alfa Romeo tijdens zeven van de eerste negen races in de punten wist te finishen volgde de voorbije vier races telkens een nulscore en daar zat de betrouwbaarheid duidelijk voor iets tussen.

“Ik denk dat we een stap vooruit hebben gezet,” aldus Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur. “We hebben op het vlak van pure performance een goede stap vooruit gezet en dat door verschillende factoren.”

“Zoals altijd is het nooit één ding. Ik denk dat de Ferrari-motor een stap vooruit heeft gezet. Wij deden hetzelfde met het chassis. Valtteri en Zhou presteren ook erg goed, dat allemaal samen vormt een goede stap vooruit.”

“Op het vlak van de resultaten kenden we wat problemen door de betrouwbaarheid. Dit kost ons een fortuin op het vlak van punten. Tijdens sommige raceweekends waren we erg goed, zoals Jeddah en Silverstone, soms deed Zhou het ook zeer goed.”

“Dat is echt bijzonder jammer voor ons en voor het kampioenschap. Het is zoals het is, we moeten het oplossen voor de tweede helft van het seizoen.”