Mattia Binotto geeft ‘verklaring’ voor motorproblemen bij Ferrari dit seizoen

Ferrari
Ferrari

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft tegenover de Italiaanse tak van ‘Motorsport.com’ verklaard waarom zijn team dit seizoen zoveel problemen met de betrouwbaarheid kent, vooral wat de motor betreft.

Ferrari zette dit seizoen duidelijk een stap vooruit wat de algehele performance van haar wagen betreft maar ondanks dat Ferrari over de snelste wagen lijkt te beschikken zorgen problemen met de betrouwbaarheid ervoor dat het in de wk-tussenstand een serieuze achterstand op Red Bull heeft.

Het zijn vooral motorproblemen die Ferrari ervan weerhouden momenteel de wk-stand aan te voeren. Opvallend want net de performance van de motor zette dit seizoen in vergelijking met vorig jaar een serieuze stap vooruit. Mattia Binotto heeft echter een verklaring voor de problemen die het momenteel op motorisch vlak kent.

“Ik denk niet dat we te veel gepusht hebben tijdens de ontwikkeling van de motor, dat kun je nooit goed genoeg doen. We hebben natuurlijk de prioriteit gegeven aan performance boven betrouwbaarheid,” aldus Binotto tegenover de Italiaanse tak van ‘Motorsport.com’.

Volgens Binotto moet voor de problemen ook een verklaring gezocht worden in de beperkingen die er gelden omwille van het F1-reglement.

“Je mag niet vergeten dat we een maximaal aantal uren hebben wat betreft het aantal uur dat de motor op de testbank mag draaien. Dat heeft een invloed gehad op ons werk,” aldus Binotto.

‘Toen er geen limiet was dan volstond het om het aantal uren op de testbank te verhogen en zo kon je de performance en de betrouwbaarheid verbeteren. Nu word je door de regels verplicht om keuzes te maken.”

De keuze om de prioriteit te leggen op performance in plaats van betrouwbaarheid is volgens Binotto een weloverwogen keuze die ook belangrijk is voor de komende jaren want op 1 september geldt een bijkomende motorbevriezing die ook voor de komende jaren zal gelden.

“We hebben maximaal voor performance gekozen omdat je betrouwbaarheidsproblemen altijd kan oplossen,” vertelt Binotto. “Dat betekent echter niet dat we aan de eerste race begonnen met het gevoel dat onze motor onbetrouwbaar zou zijn.”

“We hadden tijdens de winterperiode geen grote problemen maar we wisten dat de situatie niet ideaal was. We werden immers wel met problemen geconfronteerd die we niet op de testbank hadden. Dat hoort echter bij een nieuw project zoals dat van dit jaar, er zijn dan ook geen verrassingen geweest.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print