Mike Krack: “Het beeld dat van Lawrence Stroll wordt opgehangen doet hem onrecht aan”

Aston Martin media
Aston Martin media

Aston Martin-teambaas Mike Krack vindt dat het beeld dat wordt opgehangen van Lawrence Stroll als stugge, onwrikbare persoonlijkheid de Canadees onrecht aandoet.

Lawrence Stroll is een imposante verschijning en dat heeft hij niet alleen te danken aan zijn gestalte. De Canadees heeft zijn sporen reeds verdiend in de modewereld en hij steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken, hij wil van Aston Martin een topteam maken.

Er wordt wel gefluisterd dat de alomtegenwoordigheid van Stroll de dagelijkse leiding van het team verstoord maar dat ontkent teambaas Mike Krack, die sinds dit jaar aan het roer van het F1-team staat. De Luxemburger vindt dat er een verkeerd beeld opgehangen wordt van Stroll.

“Er wordt hem dikwijls onrecht aangedaan,” aldus Krack tegenover ‘Sport1.’ “Hij geeft ons een vrijgeleide en komt niet om de tien seconden storen. Het feit dat hij een keer per week een update van het team vraagt is helemaal gerechtvaardigd volgens mij.”

Dat het Stroll menens is blijkt trouwens ook uit het financieel plan dat hij heeft met het team en met de bouw van een state-of-the-art nieuwe fabriek. Ook het aantrekken van Fernando Alonso past in zijn plannen op langere termijn om van Aston Martin een topteam te maken.

“Ik denk dat het heel oneerlijk is wat mensen zeggen – Lawrence is extreem genereus,” vertelt Krack aan Tom Clarkson in de ‘Beyond the Grid’ podcast.

“Hij steekt heel zijn hart in dit team. En als hij één keer per week komt, doet hij niet meer dan vragen naar een status en vragen ‘waar staan we en wat is de volgende stap?'”

“En ik denk dat het ook verstandig en te rechtvaardigen is met alle investeringen die hij heeft gedaan en alle middelen die hij ons ter beschikking stelt.”

“Dus vanuit dat oogpunt, ja, hij is ambitieus, maar het is geen probleem.”

“En je leest hier of daar dat Lawrence alles bepaalt. Hij laat ons [de] vrije hand in een heleboel dingen. En om eerlijk te zijn, bewonder ik zijn geduld soms.”

Momenteel is Aston Martin bezig aan haar zwakste campagne sinds Stroll het team in 2018 kocht. Krack zegt dat de eigenaar de eerste is om de last te dragen van de slechte prestaties van het team dit seizoen.

“Het is moeilijk voor hem,” voegde hij eraan toe. “Hij is duidelijk het meest kwetsbaar van ons allemaal.”

“Ik denk dat het heel moeilijk voor hem is om aan onze partners en sponsors uit te leggen waarom we niet zijn waar we misschien beloofd hadden dat we zouden zijn.”

“Uiteraard zorgt hij ervoor dat we begrijpen dat het moeilijk voor hem is. Het is aan ons om dit op te lossen en voor meer resultaat te zorgen, zodat hij het makkelijker heeft met zijn partners.”