Jenson Button: “Als Spa-Francorchamps er niet bij is zal ik van streek zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Jenson Button laat weten dat als de F1 het racen spannend wil houden dat het de klassieke races zoals Spa-Francorchamps op de kalender moet houden. 

Het contract van de GP van België op het circuit van Spa-Francorchamps loopt na de editie van dit jaar af en het is maar de vraag of we ons de volgende jaren nog mogen verheugen op nieuwe F1-races daar. 

De CEO van de Formule 1, Stefano Domenicali, heeft al laten weten dat de kalender van 2023 zal bestaan uit vierentwintig races met Qatar en Las Vegas als nieuwkomers. Dat betekent dus dat er andere races zullen verdwijnen.

“Als Spa er niet bij is zal ik van streek zijn,” laat Jenson Button weten aan de ‘WTF1 Podcast’ “Monaco is een lastige want er gebeurt veel achter de schermen.”

“Maar als je Spa weghaalt, is dat om andere redenen, niet omdat het geen goed circuit is. Het is een van de beste circuits ter wereld, de races zijn geweldig, de rijders zijn er dol op en de teams gaan er graag naartoe.”

De Formule 1 is momenteel erg populair door onder andere de Netflix-reeks ‘Drive to Survive’ en veel organisatoren zijn kandidaat om een race te organiseren. Er wordt dan ook gekozen voor lucratieve locaties zoals Miami, Las Vegas of Qatar.

Dat begrijpt Button ook maar hij vindt dat er meer is dan enkel maar commerciële belangen en hij vindt dat als de races spannend moeten blijven circuits zoals Spa-Francorchamps op de kalender moeten blijven.

 “We moeten een beetje voorzichtig zijn,” zei hij. “We weten dat Formule 1 entertainment is en een bepaalde tv-show heeft het erg beroemd gemaakt in Amerika, wat geweldig is voor de sport.”

“Maar we moeten ervoor zorgen dat we het racen spannend houden en naar circuits gaan die ons geweldige races geven want dan ga je gelukkige rijders zien.”

“Je krijgt veel meer uit ze als ze op een goede plek zijn en niet denken ‘waarom zijn we op dit circuit? Het is niet leuk, we kunnen niet inhalen, het is te smal’.”

“Ik hou van de mix van stratencircuits en ouderwetse circuits, maar we kunnen niet naar alle stadscentra gaan en daar alleen maar naartoe vanwege de locatie.”

“Het moet om het circuit zelf gaan en ook om het land waar het ligt, want zo krijg je de fanbase. En het is ook belangrijk om een leuke race op tv te hebben, met veel strijd.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022