Geen belangrijke updates voor McLaren in Monza

Volgens Sam Michael zal McLaren slechts enkele kleinere en voor Monza specifieke updates meebrengen voor de GP van Italië.
image
McLaren kende een moeilijke start van het seizoen maar de voorbije twee races in België en Hongarije waren een stuk beter. Dat was dan vooral te danken aan enkele nieuwe updates voor de wagen die de prestaties verbeterden maar volgens Sam Michael, sportief directeur bij McLaren, moeten we niet iets gelijkaardig verwachten voor Monza.

In Monza zal McLaren immers enkel specifieke updates voor Monza voorzien en dat omwille van het specifiek karakter van het circuit waarbij de nadruk vooral op een extreem lage downforce ligt.

“Er zullen enkele updates zijn omdat het een compleet anders circuit is waarbij we de hoogste topsnelheden halen en daarom moet je een ander voor- en achtervleugel hebben en enkele specifieke zaken vooraan de wagen aanpassen zodat je wagen beter bij het circuit past,” zei Same Michael tegenover Sky Sports F1. “Ik denk dat de volgende race waarbij heel wat downforce is het circuit van Singapore is, waardoor de meeste teams daar heel wat updates zullen meebrengen. Monza zal dan ook een overgangsrace worden op het vlak van updates.”

McLaren staat na de GP van België vijfde in de wk-tussenstand. Pas nu heeft het Force India weten in te halen en de vijfde plaats is zeker niet waar men bij McLaren wil staan.

“We bevinden ons momenteel niet waar we ons willen bevinden, we willen immers races winnen, maar dat is momenteel niet mogelijk omdat de wagen niet snel genoeg is,” besluit Sam Michael.

Wel liet Sam Michael nog verstaan dat alle updates voor 2013 er ook mee helpen voor zorgen dat ze de wagen voor volgend jaar beter gaan begrijpen. De focus verschuift nu immers naar 2014, waardoor updates voor 2013 sowieso ook een meerwaarde voor 2014 moeten betekenen omdat ze er anders simpelweg niet komen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print