Geen champagne meer maar wel Ferrari-prosecco op het F1-podium

Ferrari Trento
Ferrari Trento

De komende drie jaar zal er niet meer met champagne gespoten worden op het F1-podium maar wel met de Italiaanse mousserende wijn van het merk Ferrari Trento.

Het Italiaanse Ferrari Trento heeft net zoals de Formule 1 een rijke geschiedenis en het is de producent van een alom geprezen mousserende wijn. Het bedrijf uit Trento, in de Italiaanse Alpen, is een wereldleider in haar vakgebied.

Het merk is hoog aangeschreven bij hoge gasten op internationale evenementen en in het verleden is er ook al eens een fles Ferrari Trentodoc opgedoken op het Formule 1-podium. De terugkeer dit jaar betekent dat het merk vanaf dit jaar na afloop van elke GP op één van de bekendste podiumceremoniën ter wereld zal staan.

Stefano Domenicali, de nieuwe CEO van de Formule 1 en zelf ook Italiaan, is uiteraard opgetogen, zo valt te lezen op de officiële website van de F1. 

“Wij zijn verheugd aan te kondigen dat Ferrari Trento een officiële partner van de Formule 1 is. Het vieren van succes zit in ons DNA en Ferrari Trento in het hart van de meest iconische viering van deze sport maakt het zo’n natuurlijke partner voor ons.”

“Al meer dan een eeuw is Ferrari Trento synoniem met Italiaanse uitmuntendheid, en steekt het haar passie in het creëren van fijne mousserende wijnen die gepast zijn om elk moment te vieren. We kijken ernaar uit om samen te werken aan het creëren en verbeteren van de ervaring van onze fans op en naast het podium.”

Ook bij Ferrari Trento kijken ze uit naar de samenwerking, dat blijkt uit de reactie van Matteo Lunelli, CEO van het Italiaanse bedrijf.

“Wij zijn zeer verheugd dit partnerschap met de Formule 1 aan te kondigen, dat zowel een succes als een startpunt voor ons is. Het is een succes omdat het de bekendheid en de aantrekkingskracht aantoont die de wijnen van Ferrari Trento op internationaal niveau hebben verworven, dankzij ons team dat onvermoeibaar werkt op alle gebieden.”

“Het is een startpunt, want we zijn nog maar net begonnen aan dit buitengewone avontuur dat ons in staat zal stellen de Italiaanse levenskunst naar de Formule 1-festiviteiten te brengen. We hebben besloten om dit project te beginnen, zelfs in deze complexe tijden die de wereld doormaakt, omdat we sterk geloven in de toekomst van Ferrari Trento.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022