Geen F-duct voor Toro Rosso in Zuid-Korea

Toro Rosso zal in Zuid-Korea zonder F-duct rijden, dat heeft Jaime Alguersuari bevestigd.
Het circuit van Zuid-Korea is voor veel teams een vat vol vraagtekens en het al dan niet gebruiken van een F-duct is een vraag die veel teams zich stellen. Bij Toro Rosso heeft men alvast besloten dat er in Zuid-Korea geen F-duct zal geïnstalleerd worden op de wagens.

Bij Toro Rosso probeert men al sinds de GP van Italië de F-duct goed te laten functioneren maar voorlopig lijkt dat niet echt te lukken. Toro Rosso testte de F-duct voor het eerst tijdens de oefensessies in Italië maar de F-duct werd nog steeds niet tijdens een race gebruikt.

“Juist voor we naar Zuid-Korea vertrokken reed ik met de STR5 tijdens een aerodynamische test maar werd besloten om hem niet te gebruiken,” zegt Alguersuari. “Het systeem bezorgde ons niet de verwachtte resultaten. Op zich is dat erg jammer want het had ons gezien de layout van het circuit wel een voordeel kunnen opleveren.”

De F-duct had zeker en vast een voordeel kunnen betekenen op het rechte stuk van 1,2 kilometer, maar Toro Rosso zal nu dus op een andere manier de strijd met de concurrentie moeten aangaan.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print