Zuid-Korea wordt spectaculaire race door gebrek aan grip

De GP van Zuid-Korea is een groot vraagteken, maar wie anders dan Hermann Tilke kan beter voorspellen wat we mogen verwachten?
Hermann Tilke heeft het circuit waarop de GP van Zuid-Korea verreden wordt ontworpen. Tilke kent dan ook als geen andere de karakteristieken van het circuit maar een grote onbekende waarover de voorbije dagen veel is gesproken is het asfalt.

De definitieve asfaltlaag ligt er nog maar pas en zal voor het eerst aan een grondige test onderworpen worden door de F1-teams. De teams en rijders vrezen dat het asfalt voor problemen zal zorgen maar volgens Tilke zal het asfalt komend weekend gewoonweg voor het nodige spektakel zorgen.

Vooral het gebrek aan grip zal van de GP van Zuid-Korea een aangenaam kijkstuk maken.

“Het enige probleem dat de nieuwe baan kan opleveren is een gebrek aan grip, maar volgens mij is dat niet eens een echt probleem,” aldus Tilke tegenover Autosport. “Een gebrek aan grip mag geen probleem zijn, we spreken hier immers over de beste rijders die op het circuit zullen rijden. Bovendien zijn de omstandigheden voor iedereen dezelfde.”

Volgens Tilke zal het verschil in gripniveau nog groter zijn dan op een circuit zoals Monaco.

“Ik denk dat het circuit op vrijdag zeer glad zal zijn omdat het nieuw is. Dat zal er ongetwijfeld voor zorgen dat er enkele spins zullen plaatsvinden. Het zal ook niet eenvoudig zijn om een goede afstelling te vinden voor zaterdag en zondag doordat de omstandigheden sterk zullen veranderen.”

In Zuid-Korea zullen de betere rijders zich ongetwijfeld opnieuw onderscheiden van de rest door zo goed mogelijk met deze wisselende omstandigheden om te gaan.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen