Geen Ferrari-motoren meer voor Force India?

Het team van Force India heeft momenteel Ferrari als motorenpartner. Force India is ook nog steeds gebonden door een overeenkomst met de Italianen, maar het team van Vijay Mallya zou overwegen om Honda als motorenpartner te nemen. Dat beweert althans het Zwitserse Motorsport Aktuell.

Volgens Motorsport Aktuell zouden er in de paddock van Canada zelfs al gesprekken geweest zijn tussen Force India en Honda. Naar verluidt zou Honda haar motoren met KERS-systeem aanbieden voor 10 miljoen euro minder dan de overeenkomst die Force India momenteel met Ferrari heeft.

Er is echter één voorwaarde verbonden aan dat aanbod: Takuma Sato zou volgend seizoen in één van de Force India wagens moeten deelnemen aan het F1-kampioenschap. 

Voor Honda zou de overeenkomst een voortzetting van haar strategie zijn. Honda wil immers met meer dan alleen haar eigen renstal aanwezig zijn in de Formule 1. Tot voor kort had het die grotere visibiliteit dankzij Super Aguri. De Japanse renstal moest zich echter door financiële problemen terugtrekken uit de Formule 1.

Helpt Honda de droom van Force India te verwezenlijken?

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer