Geen Formule 1 meer in Valencia

Valencia geeft haar F1-droom op, tot die conclusie mogen we nu echt wel komen …
image
Oorspronkelijk was het de bedoeling om de GP van Spanje afwisselend in Barcelona en Valencia te laten plaatsvinden nadat Spanje de voorbije jaren steeds twee F1-races op de kalender had staan. Die races kregen officieel echter wel de GP van Spanje (Barcelona) en de GP van Europa (Valencia) als naam.

Ondertussen wenste men echter nog maar één race op de F1-kalender en uiteraard speelde de crisis hierin een belangrijk rol. Beide steden wensten zo kosten te besparen en er werd dan ook een akkoord bereikt met Bernie Ecclestone om een nieuw contract te sluiten waarbij de GP van Spanje afwisselend in Valencia en Barcelona zou gereden worden.

Dit seizoen vond de race plaats in Barcelona en volgend seizoen zou de GP van Spanje normaal gesproken dan ook moeten plaatsvinden in Valencia. Midden mei, toen de GP van Spanje doorging, doken de eerste signalen echter op over een GP van Spanje die opnieuw in Barcelona zou plaatsvinden in 2014 (lees: GP van Spanje ook volgend jaar in Barcelona?). Er werden immers reeds ticketprijzen meegedeeld voor een GP van Spanje die opnieuw op het Circuit de Catalunya zou plaatsvinden.

Maar nu Valencia geen F1-race meer wil zijn de problemen voor de Spaanse stad nog niet van de baan. Een F1-race organiseren kost enorm veel geld, maar een contract vervroegd stopzetten kost dat meestal ook. Volgens Sport.es zou Bernie Ecclestone 33 miljoen euro eisen voor het verbreken van het contract dat normaal gesproken nog tot 2019 liep.

De Spaanse krant ‘El Mundo’ bericht dan weer dat Valencia definitief geen F1-race meer wil. De economische crisis zorgde ervoor dat de stad heel wat moet besparen en het zou dan ook niet logisch zijn dat men een race zou organiseren die per editie zo’n 40 miljoen euro kost maar voor haar inwoners en bij uitbreiding de ganse regio veel minder opbrengsten genereert.

In Barcelona zou men de beslissing met een glimlach op het gezicht verwelkomen want daar was men nooit een groot voorstander van het afwisselend organiseren van de GP van Spanje in Barcelona en Valencia.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}