Geen GP van Maleisië in 2018

De GP van Maleisië 2017 wordt de laatste race in het land, nadat de Formule 1 en het Sepang International Circuit besloten hebben niet met elkaar verder te gaan na 2017.

De GP van Maleisië stond op de kalender sinds 1999 en was één van de eerste ‘moderne’ circuits, getekend door Hermann Tilke. Ondanks een rijke geschiedenis in de Formule 1, komt het nieuws niet als een verrassing. De regering van Maleisië en de uitbaters van het circuit lieten vorig jaar meerdere keren verstaan dat ze niet de intentie hadden om een nieuw contract te tekenen met de Formule 1.

“Het is altijd jammer om afscheid te moeten nemen van een lid van de F1-familie”, zei Sean Bratches, de directeur van commerciële activiteiten. “Gedurende bijna twee decennia hebben de Maleisiërs bewezen dat ze enkele van de meest gepassioneerde fans van de sport zijn.”

“Zoals we reeds in Melbourne zeiden, hebben we grootse plannen om de fans over de hele wereld dichter bij de sport te brengen. Dit willen we doen door te zorgen voor een betere digitale belevenis en door nieuwe evenement te organiseren. We kijken er naar uit om er in de toekomst verder op in te gaan.”

“In 2018 zullen we 21 spannende evenementen hebben, met de toevoegingen van de Franse en Duitse races. Ik wil graag het Sepang International Circuit bedanken voor hun gastvrijheid over de jaren.”

De nieuwe eigenaars van de Formule 1 lieten verstaan dat het hun doel is om de ‘historische’ races in Europa te behouden en om nieuwe races te organiseren in Noord-Amerika.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer