Wie zorgt er voor de ommekeer in de statistieken van de GP van China?


We zien verschillende blokken aan winnende teams op het prachtige circuit in China. Kan iemand voor een ommekeer in de statistieken zorgen op het Shanghai International Circuit?


De laatste jaren triomfeerde het Mercedes AMG Petronas F1 team. Daarvoor zwaaide het McLaren Vodafone team de plak. Het ziet het er niet meteen naar uit dat McLaren dit jaar in aanmerking zal komen voor de overwinning.
Ferrari scoorde zijn winsten niet in blok, ze vulden de gaten in het gerekte decennia.
Renault pikte één overwinning met Alonso in 2005 maar sindsdien kwam er geen vervolg op de 5,4 km lange aaneenschakeling van bochten en rechte stukken.

Voor Red Bull bleef het bij slechts één zege, deze werd verwezenlijkt door Sebastian Vettel in het 2009. We zien in onderstaande illustratie dat er alsnog een sprong te maken is door één van de teams.
image
Zal Mercedes er ééntje bijdoen en daardoor meer afstand nemen van de rest, of zien we Ferrari alsnog gelijk komen?


Het gelijk komen van Ferrari in deze stand is natuurlijk aannemelijker dan dat de derde in rang een plaatsje zou opschuiven. Het sterk geplaagde, ooit zo roemrijke, McLaren team zal naar alle waarschijnlijkheid ook dit jaar op drie overwinningen blijven staan.
Renault kunnen we een kans geven maar dan zullen er toch een paar speciale dingen moeten gebeuren op het circuit…..al kunnen we wel verwachten dat ook dit team een kans maakt om de snelste rondetijd van Micheal Schumacher uit 2004 te evenaren of zelfs te verbeteren (1:32:238).

De kansen voor Red Bull liggen open, alsook houden we hier een slag om de arm.
Wanneer er regen valt op het circuit dan heeft Max verstappen een streepje voor in de 16 te nemen bochten op het circuit

Zondag weten we wie er een streepje bij krijgt …

Geschreven door Benny Dirkx
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022