Geen GP van Turkije in 2012

De geruchten waren er dit seizoen al in de aanloop naar de GP van Turkije, maar nu ziet het er echt wel slecht uit voor de Turkse F1-fans.
De FIA maakte immers de nieuwe voorlopige F1-kalender bekend en daar staat de GP van Turkije niet op. In de aanloop naar de GP van Turkije opperde Bernie Ecclestone nog dat hij aan het onderhandelen was voor een nieuwe overeenkomst.

“De race zorgt voor heel wat volk, is belangrijk voor de zakenwereld, en er is heel wat publiciteit voor de stad,” zei Ecclestone toen tegenover Daily Express. “Ik ben enigszins teleurgesteld en ik hoop dat we tot een akkoord komen.”

Maar blijkbaar heeft Turkije het dus moeten afleggen tegenover andere landen want de vraag naar een plaatsje op de F1-kalender is groot. Bovendien kunnen er niet zomaar nog enkele races bijkomen op de kalender. Organisatoren en overheden die dus klagen, die mogen zich zorgen maken over hun plaats op de F1-kalender. Er zijn immers kandidaten genoeg.

Hieronder de voorlopige F1-kalender 2012 die dus nog door de World Motor Sport Council van de FIA moet goedgekeurd worden.

18 maart GP van Australië
25 maart GP van Maleisië
8 april GP van China
22 april GP van India
13 mei GP van Spanje
27 mei GP van Monaco
10 juni GP van Canada
24 juni GP van Europa
8 juli GP van Groot-Brittannië
22 juli GP van Duitsland
29 juli GP van Hongarije
2 september GP van België
9 september GP van Italië
23 september GP van Singapore
7 oktober GP van Japan
14 oktober GP van Korea
28 oktober GP van Abu Dhabi
4 november GP van Bahrein
18 november GPvan de Verenige Staten
25 november GP van Brazilië
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}