Pirelli verwacht drie pitstops tijdens de race

De kwalificatie, daarin is uiteraarde de zachtste van de twee bandencompounds cruciaal maar tijdens de race moeten beide compounds worden gebruikt. En tijdens die race verwacht men bij Pirelli drie pitstops.
image

Pirelli gaat er van uit dat er drie pitstops zullen plaatsvinden, al zal veel afhangen van het weer en meer bepaald de tempartuur die bereikt zal worden. Er word immers gereden met de zachte en extra zachte band. Dat betekent dat er tussen beide bandencompounds een prestatieverschil zit van ongeveer acht tienden van een seconde per ronde.

“Het ziet er naar een driestopper uit,” zegt Paul Hembery van Pirelli tegenover Autosport. “Volgens de huidige voorspellingen kunnen er ongeveer 24 ronden gereden worden op de zachte bandencompound en ongeveer 14 ronden met de superzachte bandencompound. Dat zal echter minder zijn indien de temperatuur warmer is.”

“Mocht dat het geval zijn dan denk ik dat de rijders zich met de supersoft zullen kwalificeren, vervolgens de race starten met de supersoft om nadien de race verder te rijden met de zachte bandencompound”.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}