“Geen grote wijzigingen nodig voor Ferrari-succes in 2016”

Volgens Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene heeft zijn team geen nood aan grote wijzigingen om volgend jaar succesvol te zijn.

Ferrari behaalde dit seizoen reeds drie overwinningen en dat is gezien de resultaten van vorig seizoen eigenlijk een beetje een onverhoopt resultaat. Ferrari is dan ook veel competitiever dan verwacht.

De Italiaanse renstal boekte de voorbije winter heel wat progressie en ook tijdens het seizoen ontwikkelde Ferrari haar wagen en motor goed verder. Die nieuwe aanpak lijkt haar vruchten af te werpen en Arrivabene is dan ook van mening dat er met het oog op volgend seizoen geen grootse wijzigingen noodzakelijk zijn om de kloof met Mercedes te dichten en succesvol te zijn.

“Ik denk dat het team dit jaar tijdens de meeste races echt zeer sterk is geweest en dat is uitstekend,” aldus Arrivabene. “We moeten nu met dit team doorgaan en niet al te veel wijzigen indien we volgend jaar succesvol willen zijn. Er is volgend seizoen slechts één persoon die komt (voormalig Mercedes-ingenieur Jock Clear) maar die gaat de structuur van het team niet veranderen. Hij komt naar het team als een nieuw iemand.”

Volgens Arrivabene mag Ferrari echter ook niet overmoedig worden gezien de situatie waarin Ferrari zich in 2014 bevond.

“Laat ons onze doelstellingen aan het begin van het seizoen niet vergeten. Het is een nieuwe start van een nieuw team en er is veel veranderd,” aldus Arrivabene. “Ik denk dat we de verwachtingen dit jaar ruimschoots overtroffen hebben en het is ons doel om volgend jaar beter te doen.”

“Tegelijkertijd moeten we echter ook geduldig zijn want dit is een groot project. Er worden heel wat inspanningen geleverd in Maranello en de medewerkers zijn erg hongerig naar succes. Het is duidelijk ons doel om volgend jaar sterker te zijn en progressie te blijven boeken. Ik denk dat dit het beste medicijn is dat we onszelf kunnen voorschrijven,” besluit Arrivabene.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}