Geen haast bij rijderskeuze Force India

Nadat Force India teambaas Bob Fernley eerder deze week aangaf geen interesse te hebben voor Kevin Magnussen, verklaart teameigenaar Vijay Mallya nu dat zijn team zich niet zal haasten bij het vervolledigen van de line-up voor 2014.
image
Nu de zitjes bij de topteams, behalve Lotus, verdeeld zijn, richt iedereen zijn aandacht op de teams uit de middenmoot. Daarvan is Force India één van de meest gegeerde werkgevers. De Indiase formatie is steeds één van de laatsten om hun rijdersbezetting bekend te maken, en dat zal in 2013 niet anders zijn.

Op dit moment is nog geen van de huidige rijders als zeker van een nieuw contract. Zowel Paul Di Resta als Adrian Sutil zullen zich tijdens de rest van het seizoen dus keihard moeten bewijzen. Vooral Di Resta moet stilaan vrezen voor zijn plek, na vijf opeenvolgende opgaves.

“We bekijken in alle rust onze mogelijkheden. We beschikken over twee competitieve rijders, maar samen met het teammanagement bekijken we op dit moment hoe we het team vooruit kunnen helpen naar volgend jaar toe. Het ziet er niet naar uit dat we een beslissing zullen nemen voor de GP van India.” legt Mallya uit in Suzuka.

Force India werd zeker niet geholpen door de introductie van de nieuwe banden. Het team haalde immers slechts drie punten uit de laatste zes races. Toch ziet Vijay Mally kleine tekenen van vooruitgang.

“Onze snelheid over één rondje is al een stuk verbeterd, maar nu willen we ook nog de race pace terugkrijgen die we in het begin van het seizoen vertoonden.” gaat de Indiër verder. “We slagen er niet in om onze prestatie te vertalen in een puntenfinish. De manier waarop de race in Korea naar het einde toe evolueerde, konden we één of zelfs twee wagens hebben die streden om punten.”

“Van de laatste vijf races zal de ene ons meer liggen dan de andere. Het is echter van levensbelang dat we terug punten beginnen te scoren om onze plaats in het constructeurskampioenschap veilig te stellen. Suzuka zal een grote uitdaging vormen, maar het is belangrijk dat we ons hoofd erbij houden, en de ontgoocheling van de laatste races definitief achter ons laten.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner