Opnieuw miljoenenverlies voor GP van België

Het Waals gewest heeft opnieuw de verliezen van de organisatie van de GP van België op zich genomen.
image
De GP van België is één van de favoriete F1-circuits van zowel de rijders als de fans, maar toch slaagt men er niet in om winst te maken of op zijn minst break-even te draaien. De voorbije jaren waren er aanzienlijke verliezen.

In 2011 bedroeg het verlies zo’n 6 miljoen euro en in 2012 zo’n 7,86 miljoen euro. Het Waals gewest besloot daardoor om een kapitaalsverhoging te doen bij Spa Grand Prix, de organisator van de GP van België. Wallonië is trouwens de enige anadeelhouder van Spa Grand Prix.

Dit jaar werden er zo’n 15 procent meer tickets verkocht waardoor de uiteindelijketicketverkoop rond de 60 000 toeshcouwers lag voor de GP van België 2013. desondanks verwachten de organisatoren dat ook 2013 wordt afgesloten met een miljoenenverlies.

Vorig jaar profiteerden de organisatoren nog van de presidentswissel in Frankrijk en het getalm daar om Frankrijk opnieuw een plaats op de F1-kalender te geven. Er waren immers plannen om afwisselend in België en Frankrijk een F1-race te organiseren maar doordat Sarkozy de verkiezingen verloor kwam er van de plannen van een terugkeer van Frankrijk op de F1-kalender niets meer in huis.

De organisatoren van de GP van België maakten van die kans gebruik om een contractverlenging voor de GP van België in de wacht te slepen tot en met 2015. Ze zouden daarbij betere voorwaarden bij Bernie Ecclestone bedongen hebben, wat de leefbaarheid van de GP van België en haar organisatie ten gunste zou moeten komen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print