Geen KERS voor Toyota en Red Bull

Over het al dan niet nuttig zijn van KERS is dit seizoen al veel te doen geweest. Ferrari heeft al de nodige problemen ondervonden en de meeste andere teams zijn eveneens niet echt happig op het gebruik van KERS. Toyota en Red Bull hebben nu ook te kennen gegeven KERS niet al te snel te zullen implementeren.
Bij Toyota had men reeds voor aanvang van het seizoen aangegeven dat men zonder KERS zou starten. Nu het seizoen enige races ver is en het team haar eerste pole heeft behaald ziet het er nog steeds niet naar uit dat Toyota de komende races KERS zal gaan gebruiken.

“Op dit ogenblik plannen we geen gebruik van KERS,” aldus Timo Glock.

Datzelfde geldt ook voor Red Bull. Ook Red Bull kan momenteel immers mooi meestrijden vooraan en bovendien boekte het haar eerste overwinning met Sebastian Vettel. Red Bull maakt bovendien gebruik van een fabrieksmotor van Renault en zal daarom ook beroep doen op de eventuele KERS-ontwikkeling van Renault.

“Momenteel voelen we het nog niet zo aan dat KERS omwille van betere prestaties haar plaats verdient in onze wagens, wat niet wil zeggen dat dit in de toekomst niet het geval kan zijn,” aldus Christian Horner. “We benaderen KERS met een open geest, maar er is momenteel geen concrete datum voor een mogelijke introductie van KERS.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023