Geen Portugal op F1-kalender maar wel twee races in Bahrein?

Nog enkele weken tot het begin van het nieuwe F1-seizoen maar nog steeds is er geen duidelijkheid over de derde race op de F1-kalender 2021.


Het F1-seizoen 2021 ging aanvankelijk in Australië van start gaan maar na het uitstel door de pandemie met het coronavirus zal het seizoen normaal gesproken op 28 maart in Bahrein van start gaan.

Vervolgens zal het F1-circus afreizen naar Imola waar op 18 april de tweede race van het seizoen zal plaatsvinden. Algemeen wordt aangenomen dat Portugal en het Autodromo do Algarve favoriet zijn voor de nog te bevestigen derde race op de kalender.

Het blijft echter wachten op een officiële bevestiging en de dramatische situatie met het coronavirus COVID-19 in Portugal lijkt er voor te gaan zorgen dat de race in Portugal mogelijks niet zal doorgaan.

Volgens ‘Racefans’ zou Portugal voorlopig nog favoriet zijn maar zou bij het ‘wegvallen’ van Portugal een tweede race in Bahrein plaatsvinden. Dat op zich zou dan weer gevolgen hebben voor de race in Imola die dan mogelijk een week later dan gepland zal plaatsvinden zodat de teams meer tijd krijgen om na twee races in Bahrein af te reizen naar Italië.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022