Geen Tomorrowland-feestje voor McLaren

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Na afloop van de kwalificatie was er weinig reden om te feesten bij McLaren. Daniel Ricciardo kende andermaal een moeilijke en teleurstellende kwalificatie terwijl ook Lando Norris vroegtijdig werd uitgeschakeld nadat er nog maar eens remproblemen waren.

Een problematische en teleurstellende kwalificatie, dat kan je besluiten wanneer Lando Norris en Daniel Ricciardo van op de plaatsen vijftien en zestien aan de sprintrace moeten beginnen. Ricciardo sneuvelde al in Q1 terwijl Lando Norris wel kon doorstoten naar Q2 maar geconfronteerd werd met remproblemen.

“Een zware kwalificatie,” vertelde Norris na afloop. “We hadden in Q3 moeten geraken maar we hadden enkele problemen die ervoor zorgden dat we niet konden pushen zoals we wensten.”

“Ik had een remprobleem tijdens de kwalificatie waardoor ik niet vol vertrouwen kon pushen en een representatief rondje kon rijden. Ik weet niet wat het exacte probleem is.”

Ook teamgenoot Daniel Ricciardo was uiteraard erg teleurgesteld met zijn kwalificatieresultaat.

“Het is nooit leuk om in Q1 eruit te liggen, dat is niet wat we hier wensten te bereiken,” aldus Ricciardo, die niet goed weet waardoor zijn slechte performance tijdens de kwalificatie kwam.

“We hadden enkele dingen die we moesten oplossen nadat de eerste oefensessie verstoord werd, maar dat mocht zeker geen exit in Q1 betekenen. Dat wil ik dan ook niet als een excuus gebruiken.”

“We zijn gewoonweg wat verwijderd wat de snelheid betreft. Op zo’n kort rondje, waarbij alles zo dicht bij elkaar ligt, dat is het kleinste verschil fataal. 30 milliseconden zouden mij in Q2 gebracht hebben, de marges waren bijzonder klein.”

Geen Tomorrowland-muziek dus bij McLaren, wel sfeervolle muziek uit Oostenrijk …

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print